Preskočiť na hlavný obsah

Príspevky

Zaujímavé

Recyklácia po sirupo-bylinkovaní..alebo.. ako nam je ľúto vyhadzovať odpad..

Isto ste si všimli, že sa v poslednej dobe u nás nerieši nič iné len bylinkovanie a sirupovanie. Áno.. naša kuchyňa niekedy vyzerá, ako keby nás prepadlo policajne komando hľadajúce nelegálnych výrobcov ohnivej vody..






Pri všetkých týchto činnostiach vzniká ,,odpad,, čo je vlastne samotný materiál toho, čo sa práve spracováva. Väčšinou sú to ručne lisované výlisky, ja ich volám ,,gule,,







Takéto ,,guľe,, vznikajú, keď sa vyrábajú sirupy či víno. Je to vlastne konkrétny materiál, z čoho je sirup vyrábaný. Buď je to púpava, agát, mäta či práve smrekové výhonky po mesačnom lúhovaní.
Tento materiál väčšinou skončil v komposte.
Anku v minulosti napadlo pri podobnom sirupe, konkrétne pri zázvorovom dať do sušičky to, čo vzniklo po vytlačení šťavy zo zázvoru s citrónom a cukrom. Malo to naozaj úspech. Preto sme sa rozhodli spraviť rovnaký experiment.  Anka včera zlievala už spomínaný sirup zo smrekových výhonkov a kuchyňu opantala úžasná vôňa. Neviem, či ju dokážem opísať, ale bola to citró…

Najnovšie príspevky

Hra na schovavačku zo slimakmi..

Bylinkový sirup Z+P+Ž.. Alebo zádušník+púpava+žihľava.. :)

Slimák slimák vystrč rožky.. dam ti maslo na parôžky.. A to doslova. Alebo: Ako sa mi podarila slimačia delikatesa u seba doma..

"Medvedia" sezóna.. :)

Lesné kulinárstvo.. alebo aj takto sa to da..