Hra na schovavačku zo slimakmi..

....šľak ma išiel trafiť... Posadil som tekvice cukiny a patizóny.. vytešoval som sa z vlastnoručne vypestovaných priesad plus z tych čo sme dostali resp. získali v Bártrovom obchode s priateľkou Grétkou..


No ale poporiadku.. O čo ide? Po troch dňoch mi zo siedmych priesad postupne odchádzali až mi ostali len tri.. Šľak ma išiel trafiť lebo som to mal rozryté a preto som podozrieval hryzca vodného. Malého hlodavca ktorý sa živý koreňmi rastlín a najviac mu chutia tie čo sa vysadia pripadne koreňový systém mladých stromčekov. A tam mi neostávalo nič iné ako niečo vymyslieť. Ako prvé prišlo na rad číhanie s motykou v rukách... Isto som vyzeral ako pračlovek z pohľadu susedov ale oplatilo sa. Po pár polhodinách.som sa dočkal a konečne som si zaťal motykou do hýbajúcej sa hliny.. Mám ťa! Som si pomyslel a v duchu som už rozmýšľal nad telesným trestom ktorý postihne hryzca za všetky tie škody čo napáchal. Na moje veľké prekvapenie z hliny na mňa pozeral krtko...




Nerozumel som tomu lebo viem že krtko cez deň spi a v noci... tiež.. ale aj to že on mi isto nelikviduje moje priesady. A tak pátranie začalo odznova.

Priesady som mal zamulčované kozím hnojom a tak som nakukal pod mulč a čo nevidím? Áno. Svine sliniaci. S plnými bruchami mojej cukiny sa vyvaľujú v tieni mulču.. tak ale to ma dopálilo.. Tak ja podozrievam hrizca a odnesie si to chudák krtko ktorého som vypustil do nasej divokej časti záhrady a ono sú to nakoniec tie malé slizké mrchy..





No nič. Načrel som do studnice vedomosti a začal experimentovať. Drevený popol ešte nemám a tak prišlo na rad experimentovanie. Zakopal som zaváraninové poháre do zeme tak aby boli zároveň zeme.




Odtrhol som si od huby a do pohárov som nalial pivo... áno. Dobre čitate. Pivo. Konkrétne 10° Argus.. Je to ale úplne jedno aké pivo to je. Účinok je rovnaký.. Pivo tak ako na niektorých ľudí tak aj na slimákov pôsobí ako magnet.. a preto aj tak skončia.. Áno. Doslova skončia v pohároch s pivom...




Nasleduje každodenne vyberanie čínskymi paličkami. V jednom pohári je 3-5 slimákov. A to mám 5 kusov zakopaných medzi priesadami..




Pridal som ešte experimentálne nadrvené vaječne škrupiny okolo každej druhej priesady a... uz týždeň aj po dažďoch mam pokoj. Všetky planty sú ešte na svojom mieste a dosadil som už aj melóny. Ani tým sa zatiaľ nestalo nič nakoľko sa slimáci kúpu v pive..


Zmysel tohto experimentu bolo to že sa našu záhradu snažím udržiavať bez chémie. Zatiaľ to ide.






















Komentáre

Obľúbené príspevky